Грижа за стъклените врати на душ кабината

Има два вида прегради за душ кабината в банята: завеса за баня и стъклена врата. Без значение коя ще предпочитате, всички можем да се съгласим, че стъклени душ врати представляват голям проблем, тъй като е трудно да се поддържат чисти. Ето 5 съвета, продукти и решения, които ви позволява да запазите душ вратата неопетнена дълго време.

Ежедневно почистване с гумена лента

Без съмнение, това е най-ефективният начин да се запази чиста стъклената душ кабина, но също така е най-специфичен. Не отнема много време (необходими са минути да минете с гумената чистачка душ врата след всяка употреба), но изисква умение. Това трябва да стане задължителен ежедневен навик на всеки, който използва душ кабината. На пазара се продават качествени гумени чистачки за душ кабини, които ще са ви от голяма полза.

Използвайте препарат

Ако вашата душ кабина е била изоставена без грижа доста дълго време, вероятно се нуждае от по-агресивно почистване. В този случай ще е необходимо да използвате препарат за сваляне на варовика и остатъците от сапун по стъклото и крановете на душа. Той ускорява бързото разграждане на полепналите отпадъци по стъклото, а след това можете да го използвате, за да се почистят кранчетата и мивката до блясък.

Подсушаване

Вземете омекотителя от помещението за пране, леко навлажнете един парцал, а след това да го използвате, за да търкате вратата на стъклената душ кабина. Наистина е толкова просто. Това е странно, но е наистина ефективно! Същите съставки, които омекотяват вашите тъкани, ще омекотят сапунените остатъци и да ги накара да се отлепят от стъклото. След това е достатъчно да измиете душ кабината с по-силна струя вода и да минете с гумената чистачка.

Препарат за почистване на кухнята

Този на пръв поглед обикновен препарат за почистване, който ежедневно използвате, за да съхранявате кухнята си чиста, може да почисти и полира вашите стъклени душ врати до перфектен блясък. Опитайте и сами ще се уверите. Със сигурност няма да увреди стъклото.

Борово масло и една стара тениска

Това е най-добрата рецепта, която потребителите споделят. Смесете борово масло заедно с вода в спрей бутилка и напръскайте вашата врата на душ кабината, след което добре избършете с мека и износена тениска.

Грижата за душ кабината е доста ангажираща, но не можете да оставите варовиковите остатъци да грозят банята ви. Все пак сте направили значителна инвестиция, която изисква да се стараете да запазите в добър вид. Поддръжката на душ кабината се отразява на цялостното