Няколко лесни кухненски ремонта

Кухнята е събирателната точка в дома ви. Тя е и важна част от плановете ви за ремонт. Освен голямата възвръщаемост на инвестициите ви, правенето на работното пространство подходящо за вашите нужди е важно, когато се обмисля ремонта на кухнята.

Подходящи за кухнята са и дървените интериорни врати. Как и защо да заложим именно на тях – погледнете интересната статия.

Най-красивата кухня ще създаде само стрес за собствениците си, ако тя не е проектирана правилно. Помислете върху тези съвети за ремонт на кухнята и ще улесните ежедневната си дейност.
Кухнята вероятно е най-натоварената стая в къщата, тя може да изпълнява множество функции днес: за готвене, за хранене, за забавление и събиране на семейството.

1. Обособете работен триъгълник.

Дизайнерите използвали работния триъгълника в кухнята за създаването на ефективни кухни в продължение на много десетилетия. Работният триъгълник касае подреждането на трите основни работни области: хладилник, мивка и печка. Със сигурност не бихте искали тези три най- използвани места в кухнята да бъдат твърде отдалечени едно от друго, в противен случай ще прекарате доста време тичане напред-назад.

2. Обособяване на килерче с провизии.

Кухненските килерчета са много популярни в последно време, тъй като те позволяват на собствениците бърз достъп до всичко в кухнята, без да се налага да търсите из шкафовете. Ако мястото позволява, може да се инсталира разтегателен килер на малки пространства от няколко инча ширина. Кухненския килер е чудесен начин да се установи движението в кухнята предимно в една област, така че да можете да готвите без прекъсване и без да губите време и енергия.

3. Не похабявайте пространството.

Инсталирайте шкафове, които се издигат чак до тавана като добавите кошници и рафтове вътре, за да се постигне максимално пространство за съхранение. Добавете висящи закачалки за тенджери и тигани, за да освободите място в шкафа.

4. Нека уреди свършат част от мръсната работа.

Миялна машина с трето отделение може да намами броя зареждания, които трябва да направите за измиване на всички мръсни съдове. Самопочистващите се фурни се предлагат масово днес. Ако сте фенове на енергийно ефективните уреди, помислете за съдомиялна машина или дори хладилник с оценка за високо енергоспестяване.

5. Създаване на зони за децата.

Няколко столове на кухненския плот ще създадат лесно, неформално място за децата, за да се хранят. Също така, помислете за нареждане на закуски и напитки за децата на по-ниските рафтове, където те могат лесно да имат достъп до тях.
Добре подредената кухня, с достатъчно съобразителност и мисъл, ще ви разтовари от много загубена енергия и време, което можете да използвате за прияни занимания със семейството.
Определено това няма да оскъпи ремонта на кухнята. Напрптив ще я направи приятна и удобна.