Направете желаната промяна в дома си с нова интериорна врата

Интериорните врати играят доста по – важна роля, отколкото предполагате. Докато те са незначителни елементи в големия план за вашия дом, същевременно могат да добавят архитектурни детайли и стил към всяка една къща. В днешно време на мода излязоха вратите Борман в София – производители от Полша и Германия.

Много и по-подробна информация при подробни прегледи на вратите – вижте.

Като нещо, което използваме всеки ден, вратите оставят значително впечатление. Затварянето на една масивна дървена врата оставя различно усещане от затварянето на куха врата от синтетични материали.

За къща със скромни детайли, красивите врати могат да придадат достатъчно интерес, за да направят пространството по – уютно и красиво. Дори ако къщата ви има значителна архитектура, модернизираните врати могат да допълват и завършват дизайна. Например една добре оцветена и със сложни детайли по нея врата могат да направят забележително впечатление.

Кого да наемете?

Сменянето на вратата може да бъде лесно и да го направите самите вие стига, разбира се, да имате все пак някакви познания в това, а ако нямате такива и не ви се иска да рискувате – наемането на човек, който е професионалист не струва толкова скъпо. Понякога дори при закупуването на врати в цената влиза и монтажа им. Ползвайте професионалните монтажници на врати от Борман и няма да сгрешите!

Първи стъпки при смяната

Първото нещо, което трябва да направите и има доста голямо значение е да се запознаете с различните части на вратата. След това трябва да решите дали всичко, което трябва да направите е просто да смените вратата или освен нея за подмяна ще бъде и корпуса. Вероятно ще искате да смените и рамката. Дори и да наемете някого, който да свърши работата винаги е добра идея да имате някаква идея и знание за това, което трябва да се направи.

Времетраене

Ако сте решили самостоятелно да се занимаете и да смените сами вратите дайте си поне няколко часа на всяка врата поотделно. Професионалист или майстор вероятно може да замени вратата и за час, но е добре да не се надценявате. Всичко зависи от броя на вратите, които ще бъдат заменяни. Обикновено всичко свързано с вратите като започнем от избор до изготвяне и монтаж не отнема повече от месец време, а самият монтаж от Борман България – не повече от един ден за 3 до 6 врати. Понякога се налага довършване на монтажа на следващия ден.

Най – доброто време за осъществяване

Тъй като говорим за интериорни врати цялото действие се развива вътре в самия дом, то това означава, че монтажът може да стане по всяко време на годината, но е най – добре да не започвате такъв ремонт преди празници като Великден и Коледа понеже най – вероятно искате домът ви да е чист ако възнамерявате да се събирате със семейството си и близките си.

Типове интериорни врати

Флъш врати

Това са вратите, които обикновено са с куха сърцевина и са отлични имитатори на дървените врати. Тези интериорни врати са перфектното решение ако се нуждаете от повече от 3, защото са изключително евтини и няма да натоварят много семейния бюджет. Тяхната цена започва от около 100 лева и може да стигне до около 300 – 400 в зависимост от материала, от който искате да бъде направена.

Врати само с един панел

Еднопанелните врати са подходящи и често се намират в селските къщички, както и в други скромни такива от 20 – те и 30 – те години. Обикновено цената им е малко по – висока от флъш вратите, но носят много характер, затова е по – добре да са не повече от 1 – 2 в дома ви и то на ключови места в него.

Врати с два панела

Двупанелните врати са много разпространени на пазара. Много подобни са на еднопанелните като дизайн, но имат някои особено приятни детайли, които ги отличават. Като цена също са по – високи от флъш вратите, но са с много красив дизайн и са предпочитани на пазара пред останалите видове.