Избор на кухненски плот

Плотове дават стил на кухнята, така че изберете материалите и външния вид, който не само да отразява стила ви, но и са в съответствие с начина, по който използвате кухнята.

Гранитът е в задължителния списък на много купувачи. Но  продуктите от технически камък, произведени основно от кварц, заместват гранита в най-висок клас дизайн днес и тяхната функционалност като устойчивост на петна, трайност, лъскав вид на повърхността са изключително важни за мнозина.

Изключително важно е и умението, как можем да спестим място в кухнята. Как да спестим от пространството – вижте.

Водещи производители твърдят, че половина клиентите им предпочитат гранит, а другата половина избират кварцова повърхност.

В същото време, бетонът извървява дълъг път. С повече цветове и лъскав финиш, днешните бетонови повърхности са много по-трайни. Натрошените стъклени повърхности осигуряват пищна фокусна точка.

Имайте предвид, плотове могат да диктуват дизайн кухня, а понякога са избрани преди шкафове.

Гранит

Гранитът се предлага в няколко степени, обикновено от 1 до 5, модели, цветове и дебелини. Дебелината на плотът наистина може да увеличи разходите. Ако искате гранит с ограничен бюджет, може да помислите за тънка плоча.

Технически камък

Това са кварцови повърхности, състоящи се от 93 процента кварцови частици и на разположение в по-голяма гама от цветове от гранита. Непорьозната повърхност предотвратява получаването на драскотини и петна, а производителите обикновено предлагат гаранция.

Ламинати

Повърхността е с пластмасово покритие и се предлага в гама от цветове, които приличат на гранит. Ако бюджетът ви голям и можете да си позволите да правите по-често ремонт на кухнята, това е вашето решение.

Керамични плочки

Можете да ги наредите на пода, стената и на плота. Те се предлагат в широка гама от цветове и текстури. Не забравяйте, обаче, че плочките се чупят. И още нещо: плочките изискват циментиране.

Бетон

Бетоновите плотове могат да се излеят, за да паснат на всяко едно място. Те могат да бъдат излети в кухнята или произведени навън, на работна площадката и монтирани след това. Голямото предимство на бетона е неговата издръжливост. Плюс това, днес бетонът е още по-силен заради процедури, които елиминират напукването и повреждането на повърхността, тъй като е по-малко порест. Този плот подхожда на модерната кухня. Бетонът може да бъде боядисан в богата гама от цветове.

Неръждаема стомана

Тази повърхност осигурява лъскав финиш в модерните кухни. Тя е лесна за почистване със сапун и вода, а допра до горещи тигани не предизвиква проблем. Но неръждаема стомана може да бъде надраскана и повредена. Плюс това, това е скъпа повърхност. Може да решите да използвате неръждаемата стомана в определена област на кухнята си, като кът за хранене или по ръбовете.