Обща информация за интериорните врати

Тъй като вратите са една доста видима част от дома ви заслужават специално внимание, когато решите да ги освежите или просто да ги смените с нови. Подходящата и правилно избраната вътрешна врата ще ви служи дълги години въпреки ежедневната употреба, на която е подложена и ще сведе до минимум преминаването на звука от едното помещение в друго, а и нещо важно – ще добави стил към цялостния дизайн на вашия дом.

При подновяване на интериорните врати трябва да се съобразяваме и с даденостите на жилището. А какви са те…

++++++

Интериорните врати пристигат под формата на различни модели и дизайни и са направени от различни материали. Типът врата, който изберете за вашия дом може тотално да промени цялостното впечатление за него.

Конструкция на интериорната врата

Интериорните врати могат да бъдат т.нар. Флъш или панел.

Основната разлика между двата вида е основно в тяхната конструкция. Панелните врати са направени от множество хоризонтални и вертикални дървени части, които за кратко се делят на релси и греди и техният брой определя от колко панела всъщност се състои вратата.

При флъш вратите такива елементи няма. Този тип врата е много по – проста в своята конструкция. Изработена е от едно – единствено парче дърво и е напълно плоска. Оттам идва и самото ѝ име. Това е основната разлика между тях, другата е в цената на двете врати. Панелната врата е по – скъпа, ако сте с ограничен бюджет може да се насочите към плоската врата. И двата типа обаче могат да бъдат декорирани, издълбавани и рисувани с цел постигане желанието на клиента.

Размери на вратата

Няма подходящ еталон за размерите на вратите. Заради голямото разнообразие в домовете има и голямо разнообразие от размери и днес на пазара можете спокойно да намерите такъв, който ще пасне перфектно на мястото, за което е предназначен. Ако тепърва започвате да обзавеждате дома си не е зле да съобразите факта, че щом сложите вратата мястото, през което ще преминат мебелите може нищожно да намалее, но все пак ако преди това сте направили точни изчисления може да се получи объркване в плана. Затова нашият съвет е да обзаведете дома си и тогава да поставите интериорните си врати.

Типове интериорни врати

Според мястото, на което ще поставите новата врата трябва да вземете решение и каква всъщност ви трябва. Ако не сте много подготвени и не сте запознати с моделите, които се предлагат можете да се свържете със специалист, който адекватно ще ви помогне в избора ви или просто потърсете в интернет. Днес разнообразието е огромно и само с един клик в интернет ще можете да се запознаете с голяма част от предлаганите модели не само в България, но и в чужбина.

Съобразете за какво помещение точно ще ви трябва вратата, както и обърнете внимание на хората, които живеят в този дом. Дали има малки деца, дали има домашни любимци, мисленето и в тази гледна точка би ви спестило бъдещи проблеми. Обикновено най – често се търсят простите и традиционни врати, които са закачени на 2 или повече панти към рамката на вратата. Ако обаче искате нещо нестандартно е добре да помислите за плъзгаща се, джобна или френска врата. Нещо, с което определено ще впечатлите бъдещите си гости и ще зарадвате и себе си. След като изберете типа е ред на материала. Според дизайна на дома някои хора се насочват към дървени интериорни врати, други към метални, а трети – към алуминиеви. Това зависи и от вкуса на самите обитатели.

След като помислите над всички по – горе изложени точки вие ще имате ясно изградена представа каква точно врата би допълнила перфектно вашия дом и няма да губите време лутайки се по магазините, а ако все пак не успеете да намерите това, което търсите не забравяте и другия вариант – да се обърнете към специалисти, които ще могат да превърнат вашата идея в материален продукт.